• Ημερολόγιο

  June 2024
  M T W T F S S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Επικοινωνία

  Thanks!

  Ευχαριστούμε!

  error key Required fields not completed correctly.

Μικρές Ανεμογεννήτριες

 • Home
 • /Μικρές Ανεμογεννήτριες
energy
Παρεχόμενες υπηρεσίες:
3Οι εταιρείες Π. Καψάλης & Συνεργάτες και Δυτική Εργολαβική στα πλαίσια της εγκατάστασης μικρής ανεμογεννήτριας σε γήπεδο και για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόδοση της επένδυσης σας παρέχουν τις εξής υπηρεσίες:
1. Το πρώτο και βασικότερο βήμα για την μεγιστοποίησης της απόδοσης των ανεμογεννητριών είναι η αναζήτηση και η εκλογή κατάλληλου οικοπέδου. Η επιλογή θα γίνει έτσι ώστε να υπάρχει ανεκτό αιολικό δυναμικό. Επιθυμητή τιμή είναι μια μέση ετήσια τιμή άνω των 5m/s.
2. Οι τιμές του αιολικού δυναμικού θα είναι πιστοποιημένες και εφ’ όσον υπάρχει η χρονική δυνατότητα θα προέρχονται και από ανεμολογικό ιστό των εταιρειών μας. Αυτό θα αυξήση την ακρίβεια των μετρήσεων μας και θα έχουμε ένα ακόμα πιο ασφαλές και αξιόπιστο συμέρασμα.
3. Έπειτα από κοινή απόφαση για την επιλογή της θέση εγκατάστασης οι εταιρείες μας αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν όλες τις διαδικασίες των αδειών με τη ΔΕΗ αλλά και με την Πολεοδομία. Mια μέση χρονική διάρκεια διεκπαιρέωσης τις αδειοδοτικής διαδικασίας είναι 6-9 μήνες.
4. Ακολούθως αναλαμβάνουμε την εγκατάσταση των α/γ σε συνεργασία με εταιρείες-προμηθευτές, οι οποίες είναι δεκαετίες στο χώρο των ΑΠΕ και μπορούν να εγγυηθούν την άρτια λειτουργία αυτών.
5. Τέλος, παρεχόμενη υπηρεσία των εταιρειών μας είναι και η ετήσια συντήρηση της αιολικής σας εγκατάστασης και οποιαδήποτε παροχή συμβουλών και τεχνικής υποστήριξης.
Ανεμογεννήτριες
Αιολικό Δυναμικό
Ο κυριότερος παράγοντας για την εγκατάσταση μιας ανεμογεννήτριας είναι το κατάλληλο αιολικό δυναμικό. ‘‘Αποδεκτές’’ τιμές είναι της τάξης άνω των 5m/s ετησίως. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι δεν απαιτούνται μετρήσεις για την άδεια λειτουργίας του σταθμού, όπως συμβαίνει στα μεγάλα αιολικά. Πρέπει όμως να γίνουν για να διαπιστωθεί επακριβώς η ετήσια ένταση και ταχύτητα του ανέμου στην εκλεγμένη περιοχή. Επιθυμητή είναι η επιλογή θέσης της εγκατάστασης με μια ταχύτητα της τάξης των 5-67m/s, όπου η απόδοση της ανεμογεννήτριας είναι μεγαλύτερη και αναλόγως και τα έσοδα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι είναι περίπου 20-30% μεγαλύτερη η παραγωγή σε KWh σε σχέση με περιοχές με αιολικό δυναμικό 4 m/s. Άρα η εκλογή της κατάλληλης περιοχής είναι ο κυριότερος παράγοντας για την απόδοση της επένδυσης και της ελαχιστοποίησης του ρίσκου αυτής. Η μέτρηση του αιολικού δυναμικού μιας περιοχής παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες για την εκτίμηση της ενεργειακής παραγωγής. Επιπλέον η στατιστική αλλαγή των ακραίων καιρικών φαινομένων (ακραίες τιμές έντασεις ανέμου & συχνότητα εμφάνισης), αποτελούν ένα σημαντικότατο παράγοντα που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη βιωσιμότητα και την ασφάλεια της επένδυσης. Οι μετρήσεις συνίσταται να ακολουθούν συγκεκριμένες προδιαγραφές/πρότυπα ώστε να μπορούν να είναι αξιοποιήσιμες.

 

MEGAS LAKOS STON AGRIO VLASI ETOLOAKARNANIAS

Στα πλαίσια της δραστηριότητάς μας στον τομέα της Ανεμογεννήτριας λάβαμε μέρος στην αδειοδότηση του Αιολικού πάρκου Μέγας Λάκος στη θέση Άγιος Βλάσσης Αιτωλοακαρνανίας με αντικείμενο την μελέτη οδοποιϊας για ασφαλή πρόσβαση στα σημεία εγκατάστασης των ανεμμογεννητριών.

Η μελέτη απαιτούσε περιβαλλοντολογικές προσαρμογές και δημιουργία προϋποθέσεων κατασκευλης πλατειών για κάθε μία από τις 8 συνολικής ισχύς  20 MW. Κύριος ανάδοχος του έργου ήταν η γαλλική VEOLIA.

(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)