• Ημερολόγιο

  June 2024
  M T W T F S S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Επικοινωνία

  Thanks!

  Ευχαριστούμε!

  error key Required fields not completed correctly.

Φωτοβολταϊκά Συστήματα

 • Home
 • /Φωτοβολταϊκά Συστήματα

Η εταιρεία Δυτική Εργολαβική έχει εξέλιξη στο χώρο των φωτοβολταϊκών.

Έχει ήδη προβεί σε εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα τόσο κατά την εγκατάσταση αλλά και κατά την λειτουργία του συστήματος.

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι μια από τις πιο εξελισσόμενες τεχνολογίες σε ότι αφορά την ενέργεια, αφού χρησιμοποιούμε την ηλιακή ενέργεια, η οποία είναι ανεξάντλητη, με σκοπό να παράγουμε ηλεκτρική ενέργεια. Ο τρόπος λειτουργίας των φωτοβολταϊκών στηρίζεται στην μετατροπή της ακτινοβολίας του ήλιου που προσπίπτει πάνω σε ένα φωτοβολταϊκό στοιχείο, πάνελ. Το φωτοβολταïκό πάνελ είναι ένα από πιο βασικά μέρη από τα οποία αποτελείται ένα φωτοβολταïκο σύστημα, γιατί είναι η επιφάνεια που απορροφά την ηλιακή ενέργεια. Εκτός όμως από τα Φωτοβολταϊκά πάνελ, τα φωτοβολταïκά συστήματα αποτελούνται από τα Συστήματα στήριξης, τους Συσσωρευτές, τους Αντιστροφείς τάσης, τους Μετρητές ενέργειας και Ρυθμιστές φόρτισης.

 • Τα συστήματα στήριξης είναι πιο απλές διατάξεις που βοηθούν στην εγκατάσταση των ηλιακών συλλεκτών για να τραβήξουν σωστά την ηλιακή ενέργεια.
 • Οι συσσωρευτές είναι οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται στα αυτόνομα δίκτυα.
 • Ο αντιστροφέας τάσης είναι μια διάταξη ισχύος που χάρη σε αυτήν μετατρέπεται το συνεχές ρεύμα σε εναλλασσόμενο.
 • Ο μετρητής ενέργειας χρησιμεύει στην μέτρηση της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται μόνο σε περίπτωση που το σύστημα είναι διασυνδεδεμένο με το δημόσιο δίκτυο

Συνεργασίες με εταιρίες με αξιόπιστη και ισχυρή θέση στο χώρο της ενέργειας μας δίνουν την δυνατότητα να σας εγκαταστήσουμε τη φωτοβολταïκή σας μονάδα με τρόπο που θα σας προστατεύει την επένδυση και θα παράγει το μέγιστο αποτέλεσμα.

 • Με την JP Αβαξ και σε κοινοπραξία με την Π.Καψάλης & Συνεργάτες προχωρήσαμε στην κατασκευή 45 φωτοβολταικωών πάρκων στην Αιτωλοακαρνανία και στην Κέρκυρα με επιτυχή σύνδεση στο δίκτυο της ΔΕΗ. Μια συνολική παραγόμενη ενεργεία της τάξης των 4.5 MW
 • Με την εταιρία ISOLAR ολοκληρωμένες ηλιακές εφαρμογές προχωρήσαμε σε 20 κατασκευές θεμελίωσης συστήματος στήριξης καθώς και 6 κατασκευές με την μέθοδο ‘’με το κλειδί στο χέρι’’ σε συνέχεια της ισχυρής συνεργασίας με την εταιρία Π.Καψάλης & συνεργάτες. Μια συνολικά παραγόμενη ενέργεια της τάξης των 600 kw.
 • Στα πλαίσια της ειδίκευσης εργασιών που αφορούν τις κατασκευές φωτοβολταïκών πάρκων προχωρήσαμε σε συνεργασία με την εταιρία K-Spark και εγκαταστήσαμε για λογαριασμό τους το σύστημα ασφάλειας και παρακολούθησης για ένα σύνολο πάρκων που ξεπερνούν τα 400 και βρίσκεται σε εξέλιξη.

sunmapeuropeeurope_solar_map