• Ημερολόγιο

  July 2024
  M T W T F S S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Επικοινωνία

  Thanks!

  Ευχαριστούμε!

  error key Required fields not completed correctly.

Δημοσιεύσεις

 • Home
 • /Δημοσιεύσεις

#1  

IONIOS ODOS

Δύο αυτοκινητόδρομοι φέρνουν την Ελλάδα πιο κοντά

(ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ NEWSIT.GR ΤΗΝ 21.11.2014)

Η Ιόνια Οδός αποτελεί το συνδετήριο άξονα μεταξύ της γέφυρας του Αντιρρίου και τουκόμβου της Εγνατίας Οδού στα Ιωάννινα.

Ο δρόμος αυτός έχει τεράστια σημασία- κοινωνική και αναπτυξιακή, αφού συνδέει όλη τη Δυτική Ελλάδα αναβαθμίζοντας σημαντικά αστικά και αγροτικά κέντρα όπως τα Ιωάννινα, την Άρτα και το Αγρίνιο. Πρόκειται για ένα έργο που έρχεται να καλύψει μια απαίτηση πολλών ετών και να δώσει νέα ώθηση σε όλους τους νομούς της ευρύτερης περιοχής.

Το συνολικό μήκος του άξονα της Ιόνιας Οδού είναι περίπου 196 χιλιόμετρα, ενώ περιλαμβάνει και τις παρακάμψεις Αγρινίου και Άρτας. Πέραν των 196 χλμ. νέου αυτοκινητοδρόμου, θα κατασκευαστούν ανάμεσα σε άλλα: 24 γέφυρες, 4 σήραγγες, 74 κάτω διαβάσεις και 36 άνω διαβάσεις.

Η κατασκευή του έργου θα ολοκληρωθεί τέλη Δεκεμβρίου 2015 με μόνη εξαίρεση την ολοκλήρωση της κατασκευής της σήραγγας της Κλόκοβας, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2016. Στην παρούσα φάση, η συνολική πρόοδος των εργασιών αγγίζει το 43,8%, ενώ τα εργοτάξια σε λειτουργία είναι ανά τμήμα τα εξής:

-0 χλμ.- 76,7 χλμ.: Εργοτάξιο Εύηνου

-76,6 χλμ. – 145,7 χλμ.: Εργοτάξιο Ανισοπέδου Κόμβου Αμβρακίας και εργοτάξια στην περιοχή Γέφυρας Μενιδίου και στην περιοχή Συκουλα. Τέλος στο 96χλμ, περιοχή Τούμπανο, βρίσκεται και λατομείο- συγκρότημα παραγωγής ασφαλτικών και σκυροδέματος.

-145,7 χλμ.– 170 χλμ: Εργοτάξιο Φιλιππιάδας

-170 χλμ.- 190 χλμ. : Εργοτάξιο Επισκοπικού

Στα εργοτάξια της Ιόνιας οδού απασχολούνται 1.795 άτομα, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται έως τέλος του έτους. Τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται είναι ιδιόκτητα, αλλά και μισθωμένα από την τοπική αγορά.
Τα οφέλη στην τοπική οικονομία είναι πολλαπλά, ενώ με την ολοκλήρωσή της η Ιόνια Οδός θα προσφέρει σε όλους τους οδηγούς ασφάλεια, άνεση, ποιοτικές υπηρεσίες και μειωμένη κατά μία ώρα διάρκεια διαδρομής στο ταξίδι Αντίρριο – Ιωάννινα.

ΟΦΕΛΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

-Ποιότητα και έγκαιρη κατασκευή σε συνδυασμό με βέλτιστες υπηρεσίες συντήρησης και εξυπηρέτησης: Η τεχνογνωσία, η εξειδίκευση και η εμπειρία των εταιριών που έχουν αναλάβει την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση των ‘έργων αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για τη δημιουργία και παράδοση εντός των συμφωνηθέντων χρονοδιαγραμμάτων έργων ποιοτικών, με υψηλά standards.

-Βελτίωση της ασφάλειας και ελαχιστοποίηση κινδύνων: Πλήθος ενεργειών πραγματοποιούνται με στόχο τη μέγιστη δυνατή παροχή συνθηκών ασφαλούς μετακίνησης. Και στις δυο περιπτώσεις κατά μήκος των έργων θα τοποθετηθούν στηθαία ασφαλείας ώστε να μειωθεί η πιθανότητα μετωπικών συγκρούσεων. Οι οδικοί άξονες θα παρακολουθούνται τόσο μέσω ειδικών συστημάτων, όσο και από διαρκείς περιπολίες που θα εξετάζουν καθημερινά την κατάσταση τους. Με τις προγραμματισμένες αλλά και τις έκτακτες εργασίες συντήρησης, θα διασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα.

-Ελαχιστοποίηση του απαιτούμενου χρόνου διαδρομής: Με την ολοκλήρωση των έργων, μειώνεται σημαντικά ο μέσος χρόνος διαδρομής. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στη διαδρομή Αντίρριο – Ιωάννινα θα έχουμε μείωση άνω της μιας ώρας, ενώ η συνολική εξοικονόμηση για τους χρήστες του Ε65 εκτιμάται κατ’ ελάχιστο σε 1 ώρα, σε σχέση με το χρόνο που κάνουν τη διαδρομή σήμερα.

-Υψηλού επιπέδου υπηρεσίες εξυπηρέτησης: Πέραν των Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών, την τοποθέτηση ειδικών τηλεφώνων κατά μήκος των οδικών αξόνων καθώς και τη δημιουργία ασφαλών χώρων προσωρινής στάθμευσης, στη διάθεση των οδηγών θα βρίσκονται ομάδες άμεσης επέμβασης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

-Ενισχυμένη προστασία του περιβάλλοντος: Κάθε έξι μήνες κατά την περίοδο κατασκευής, οι εταιρίες καταθέτουν εκθέσεις περιβαλλοντικής διαχείρισης που πιστοποιούν την τήρηση των Εγκεκριμένων Περιβαλλοντικών Όρων. Έχει συνταχθεί και εφαρμόζεται Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης και Ελέγχου, που περιλαμβάνει ενέργειες σχετικά με την επί τόπου παρακολούθηση των περιβαλλοντικών όρων, καθώς και Σχέδιο Επέμβασης με τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση αντιμετώπιση ατυχηματικής ρύπανσης των ευαίσθητων περιοχών του Έργου. Η προστασία της πανίδας και της χλωρίδας, η δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων, η κατασκευή ειδικών διαβάσεων για τα άγρια ζώα, η αποκατάσταση της βλάστησης, η εφαρμογή σημαντικών αντιθορυβικών μέτρων με την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων, η δημιουργία ακουστικών ζωνών και αναχωμάτων με ειδικές φυτεύσεις, η διαρκής παρακολούθηση των ατμοσφαιρικών ρύπων, των δονήσεων, του θορύβου, της κυκλοφορίας και πλήθος άλλων μέτρων διασφαλίζουν την αρμονική ένταξη των οδικών αξόνων στο περιβάλλον.

-Ενισχυμένες προοπτικές ανάπτυξης και ευκαιρίες απασχόλησης: Οι αξιόπιστες, ασφαλείς και ταχύτερες συνθήκες μεταφοράς θα ενισχύσουν σημαντικά τις τοπικές οικονομίες, επηρεάζοντας θετικά τη δραστηριότητα τόσο των επιχειρήσεων όσο και κάθε πολίτη. Επιπλέον, τόσο κατά τη διάρκεια κατασκευής όσο και έπειτα κατά τη διάρκεια παραχώρησης η απασχόληση θα ενισχυθεί σημαντικά, καθώς οι απαιτήσεις σε ανθρώπινο δυναμικό καλύπτονται από τους κατοίκους των κατά τόπων περιοχών.

# 2

Ο∆ΟΣΤΡΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΚΥΡΟ∆ΕΜΑ

Ο∆ΟΣΤΡΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΚΥΡΟ∆ΕΜΑ. ΟΙ ∆ΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

(Κάντε κλίκ ΕΔΩ! για να κατεβάσετε το Presentation σε Powerpoint)

#3

ΠΡΟΛΗΨΗ ΥΓΡΑΣΙΑΣ

Η καθημερινή μας τριβή με προβλήματα  υγρασίας  μας έχει κάνει να έχουμε πλέον την δυνατότητα να εξάγουμε το  ασφαλές συμπέρασμα πως η μακροβιότητα των κατασκευών δεν εξαρτάται τόσο από την αρχική δαπάνη αλλά  από σφάλματα αρχικού σχεδιασμού και λανθασμένης αντίληψης και εφαρμογής .

Η ύπαρξη προβλημάτων υγρασίας θεμελιώνεται πολλές φορές από την πρώτη μέρα εργασιών στα χωματουργικά και ολοκληρώνεται με την αποπεράτωση της στέγης η της ταράτσας. Σε κάθε βήμα της κατασκευής ελλοχεύει ο κίνδυνος της κακής εφαρμογής των υλικών πράγμα που μειώνει την ποιότητα της κατασκευής και την εργασία των μηχανικών. Εμείς σαν εταιρία επιδιώκουμε να συνεισφέρουμε από τον αρχικό σχεδιασμό της κατασκευής με έμφαση στην πρόληψη από πιθανές εστίες υγρασίας .

Κάντε κλικ στην εικόνα για περισσότερα…